АЗПБ партньор на EURO GRAIN HUB| Букурещ- седмица до най-голямото европейско пролетно събитие за зърнения пазар!

Публикувано на 20.04.2023

Асоциация на земеделските производители в България (АЗПБ) е партньор на най-голямото европейско пролетно събитие на зърнения пазар EURO GRAIN HUB Exchange & Forum | Букурещ 2023.

Организатори на събитието са нашият дългогодишен партньор Агрикор/ AgroPortal България, заедно с Агрилинкхъб Румъния и УкрАгроКонсулт Украйна.

 

EURO GRAIN HUB Exchange & Forum | Букурещ 2023 ще бъде чудесна възможност за фермери, търговци, доставчици на суровини, брокери, животновъди, производители на зърно и фуражи, логистични фирми и други професионалисти от зърнената индустрия от Европа да се съберат и да обсъдят глобалните и регионални тенденции в агробизнеса. Освен изложение с щандове на водещи зърнени компании, програмата ще включва и конферентна част с участието на ключови лектори, разделени в няколко панелни дискусии, посветени на проблемите и тенденциите на зърнените пазари, световната търговия със стоки, износ на зърно от страните от Централна и Източна Европа/ЦИЕ (Румъния, Украйна, България, Унгария, Сърбия и др.), логистика и много други. Разбира се, посетителите на събитието ще имат чудесна възможност за осъществяване на контакти, срещайки се с най-добрите експерти в областта.

Във времена на висока волатилност и несигурност, когато пазарите се променят за ден, EuroGrainHub Ви предоставя уникална възможност да разберете как да останете рентабилни и печеливши, как да диверсифицирате бизнеса и рисковете си, какви са настоящите предизвикателства и взаимодействието между фермери и търговци – въпроси, които ще намерят своите отговори след броени дни в Букурещ.

Войната в Украйна предизвика значителни промени в регионалните зърнени потоци, които оказват все поголямо влияние върху световната търговия. Износът на зърно от страните от ЦИЕ (България, Румъния, Сърбия, Унгария, Полша, Балтика, Молдова, Хърватия и др.) потенциално през следващите години е в състояние да запълни празнината от спадналото украинско производство. Селското стопанство на страните от ЦИЕ, включително България, стават все по-важни, като регион на произход на зърнени и маслодайни култури и нискорисков доставчик в условия на несигурност и прекъснати логистични вериги. Това всъщност е нова позиция на тези страни и на региона, която в момента е подценявана от пазара.

 

АЗПБ ще бъде представена от Ивайло Ненков от БГ АГРО, който ще участва в първата по рода си съвместна среща на асоциации на фермери и търговци на Балканите- дискусионен панел на 27 април ”Предизвикателствата пред възвръщаемостта на инвестициите – инвестиране в земеделие или преработка, как да останете рентабилни?“ („ROl’s Challenge. Investing in farming or in processing – biogas, ethanol, pellets, starch…”) заедно с представители на Румънската асоциация на производителите на царевица и Асоциацията на зърнените култури в Сърбия.

 

Ивайло Ненков

Ивайло Ненков е член на управителния съвет (УС) на БГ Агро. Той започва кариерата си в бизнеса чрез стажове в БГ Агро, в ADM и започва работа в БГ Агро на пълен работен ден през 2017 г. БГ Агро е водеща българска компания, която е на пазара повече от 30 години, развиваща едро земеделие в Североизточна България, специализирана и в търговия, съхранение, спедиция, транспорт на селскостопанска продукция и професионални консултации в тези области. През времето си в компанията Ивайло е заемал различни позиции в отделите за земеделие и търговия, като се присъединява към УС на дружеството през 2021 г. Ивайло е второто поколение в семейния бизнес и е фокусиран върху иновациите и по-нататъшното развитие на модела на компанията. Той е завършил Regent’s University, Лондон с бакалавърска степен по „Международен бизнес с испански и италиански език”. През 2020 г. е избран за вицепрезидент на FBN NextGen- България. Владее български, английски, испански, италиански и руски език, семеен с едно дете.

 

 

 

AgroPortal – като съорганизатор на събитието от България Ви приветстваме с добре дошли на това вълнуващо събитие, като очакваме с нетърпение заедно да научим за най-новите развития в света на агробизнеса и да комуникираме с колеги и партньори.“, Петър Димитров, основател и старши брокер в Agricore, България, който ще бъде модератор на форума.

 

 

EURO GRAIN HUB Exchange & Forum 2023 ще се проведе в бизнес и конферентен хотел JW Marriott Bucharest Grand Hotel, осигуряващ най-престижните пространства за събития, изложения и конференции в Букурещ. Високото технологично оборудване и луксозната и стилна обстановка насърчават участниците в събитието да комуникират помежду си, да изграждат нови контакти с колеги и партньори и да откриват нови бизнес възможности. За повече информация и регистрации моля посетете страницата на EURO GRAIN HUB Exchange & Forum 2023.

Свързани публикации

Венцислав Върбанов, АЗПБ: Живеем в сложни и трудни времена и това изисква адекватни решения

Венцислав Върбанов, АЗПБ: Живеем в сложни и трудни времена и това изисква адекватни решения

Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ)  участва в ключова среща на земеделския бранш с европейския комисар по въпросите на земеделието и развитието на селските райони Януш Войчеховски, който бе на работно посещение в България. Представители на...

Асоциацията на земеделските производители в България на среща с европейския комисар по земеделие Януш Войчеховски

Асоциацията на земеделските производители в България на среща с европейския комисар по земеделие Януш Войчеховски

Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ) ще участва в ключова среща с европейския комисар по въпросите на земеделието и развитието на селските райони Януш Войчеховски, който е на работно посещение в България. Срещата ще се проведе с цел обсъждане на...