Девет искания на бранша представи Венцислав Върбанов на конференцията “Европейска сделка за фермерите: Визията на ЕНП за земеделието в Европа”

Публикувано на 15.03.2024

Девет искания на бранша представи Венцислав Върбанов, председател на Асоциацията на земеделските производители в България, по време на конференцията “Европейска сделка за фермерите: Визията на ЕНП за земеделието в Европа”, която се провежда днес в Пловдив.

Земеделският сектор беше изправен пред безпрецедентна серия от кризи: първо беше COVID, която нанесе много тежки щети на всички, после войната в Украйна, от която страдаме и днес. Да не забравяме и за допълнителните проблеми покрай прекъсването на енергийните доставки, огромната инфлация, намалялото потребление и последвалото забавяне на икономиката. Не ми се иска да вярвам, че следващата тежка криза, пред която ще се изправим, ще се казва „Европейски зелен пакт“. Но и това може да се случи, ако не се вземат необходимите мерки и не се чуе гласът на земеделската общност”, заяви още Върбанов по време на конференцията.

Цялото изказване на Председателя на АЗПБ ТУК

Линк към Конференцията ТУК

 

Свързани публикации

Венцислав Върбанов, АЗПБ: Живеем в сложни и трудни времена и това изисква адекватни решения

Венцислав Върбанов, АЗПБ: Живеем в сложни и трудни времена и това изисква адекватни решения

Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ)  участва в ключова среща на земеделския бранш с европейския комисар по въпросите на земеделието и развитието на селските райони Януш Войчеховски, който бе на работно посещение в България. Представители на...

Асоциацията на земеделските производители в България на среща с европейския комисар по земеделие Януш Войчеховски

Асоциацията на земеделските производители в България на среща с европейския комисар по земеделие Януш Войчеховски

Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ) ще участва в ключова среща с европейския комисар по въпросите на земеделието и развитието на селските райони Януш Войчеховски, който е на работно посещение в България. Срещата ще се проведе с цел обсъждане на...