21 февруари : Форум „Фермата: Агроиновации и тенденции“: Иновации и устойчиви практики в агробизнеса

Публикувано на 17.01.2024

АЗПБ е партньор на форума

Земеделски форум „Фермата: Агроиновации и тенденции“ ще се проведе на 21 февруари 2024 г. в Международен панаир Пловдив.

Събитието е организирано от сп. Enterprise и е част от съпътстващата програма на международно изложение АГРА 2024. Изложението АГРА се организира под егидата на Министерството на земеделието и храните.

Във форум „Фермата: Агроиновации и тенденции“ участие ще вземат експерти от Министерството на земеделието и храните, представители на земеделски организации и на финансиращи институции, които ще говорят за:

  • развитието на земеделието в България в рамките на програмния период 2023-2027 г.;
  • зелените и устойчиви практики в агросектора като част от приоритетите на ЕС;
  • развитието на новите технологии и иновациите в помощ на стопанина;
  • възможности за финансиране на земеделски дейности чрез европейските средства и финансиращи институции.

Лекторите ще коментират пред участниците в събитието какви са основните елементи на стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони на България и какво предвижда новата Обща селскостопанска политика на ЕС (ОСП), заложена в основите на българския стратегически план.

Присъствие на земеделски форум „Фермата: Агроиновации и тенденции“ изисква предварителна регистрация. Участието на земеделските производители е безплатно.

Подробности за регистрацията и цените на билетите за участници, които не са земеделски производители, можете да видите на сайта на форума: https://forumfermata.enterprise.bg/

 

Свързани публикации

Венцислав Върбанов, АЗПБ: Живеем в сложни и трудни времена и това изисква адекватни решения

Венцислав Върбанов, АЗПБ: Живеем в сложни и трудни времена и това изисква адекватни решения

Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ)  участва в ключова среща на земеделския бранш с европейския комисар по въпросите на земеделието и развитието на селските райони Януш Войчеховски, който бе на работно посещение в България. Представители на...

Асоциацията на земеделските производители в България на среща с европейския комисар по земеделие Януш Войчеховски

Асоциацията на земеделските производители в България на среща с европейския комисар по земеделие Януш Войчеховски

Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ) ще участва в ключова среща с европейския комисар по въпросите на земеделието и развитието на селските райони Януш Войчеховски, който е на работно посещение в България. Срещата ще се проведе с цел обсъждане на...