АЗПБ ще подкрепи протестните действия в защита на агросектора

Публикувано на September 13, 2023

Асоциацията на земеделските производители в България ще призове всички свои членове да се присъединят към протестните действия на своите колеги в цялата страната.

„На извънредно заседание на Управителния съвет на АЗПБ се взе решение да бъдат подкрепени протестните действия на зърнопроизводителите в страната“, заяви Венцислав Върбанов, председател на УС на АЗПБ.

След решението на Комисията по икономическа политика и иновации от вчерашния ден за отмяна на забраната за внос от Украйна, в страната се подготвя общонационален земеделски протест.

През днешния ден предстои депутатите в Народното събрание да гласуват Проект на решение за позицията на Република България относно удължаването на превантивните мерки по отношение на определени продукти с произход от Украйна след 15 септември 2023 г.

Решението, което ще вземат народните представители, ще определи последващите действия на земеделските производители и това дали ще се стигне до ефективни протестни действия.

„Ако Българското Народно събрание вземе решение за безпрепятствено допускане на зърно и други селскостопански стоки от Украйна обрича на ликвидация собствените си земеделски производители“, коментира Върбанов.

 

Свързани публикации

АЗПБ отбелязва 19 години от учредяването си

АЗПБ отбелязва 19 години от учредяването си

Днес, 15 септември 2023 г. отбелязваме 19 години от учредяването на Асоциация на земеделските производители в България! 19 години усърдна работа, висок дух, нестихващо вдъхновение и екип от професионалисти, обединени от общата цел за укрепване и развитие на сектора....

Броени седмици до най-важното зърнено събитие за 2023 – Зърнена Академия на 26 октомври във Варна

Броени седмици до най-важното зърнено събитие за 2023 – Зърнена Академия на 26 октомври във Варна

За поредна година АЗПБ е партньор в „Зърнена академия“, най-важното събитие на годината в сектора на производството, преработката и търговията със зърнени и маслодайни култури, утвърдило се като водещо на Балканите. Сред партньорите на форума са Българската асоциация...

АЗПБ партньор в проект Climate Farm Demo по Програма Хоризонт Европа

АЗПБ партньор в проект Climate Farm Demo по Програма Хоризонт Европа

Проект "Eвропейска мрежа от пилотни земеделски стопани, прилагащи и демонстриращи интелигенти решения от полза за климата за въглеродно неутрална Европа" / Climate Farm Demo по Програма Хоризонт Европа През м. октомври 2021 г. АЗПБ в консорциум с още 59 партньори...