Броени седмици до най-важното зърнено събитие за 2023 – Зърнена Академия на 26 октомври във Варна

Публикувано на 05.09.2023

За поредна година АЗПБ е партньор в „Зърнена академия“, най-важното събитие на годината в сектора на производството, преработката и търговията със зърнени и маслодайни култури, утвърдило се като водещо на Балканите.

Сред партньорите на форума са Българската асоциация на търговците на зърно и фуражи (БАТЗФ),  и Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ).

Събитието ще се проведе в INTERNATIONAL Hotel Casino & Tower Suites, курортен комплекс Златни Пясъци, Варна, на 26 Октомври 2023. Повече информация можете да откриете в ПРОГРАМАТА на събитието.

След изключително непредвидим сезон 2022, текущият се оказва не по-малко предизвикателен и се усеща повече от всякога нужда от информация и различни гледни точки. Тази година конференцията извежда като своя водеща тема:

Зърнените пазари през 2023 и отвъд – в непознати води. Проклятието на изчезващите маржове.

Програмата на конференцията на 26 Октомври 2023 г. включва изключително силно присъствие на интересни гост лектори от България, Балканите, Черноморския регион, Европа и САЩ, сред които:

 Левин Флейк, който е съветник по земеделие в Службата по селскостопански въпроси в Посолството на САЩ във Варшава, ще представи вижданията си за развитието на зърнените пазари в САЩ и екзотичната Австралия.

Добре познатият и популярен репортер и анализатор от Fastmarkets Agricensus – Маша Беликова, ще разкаже за безкрайните предизвикателства, свързани със зърнобизнеса в Украйна.

Ивайло Ненков от БГ Агро заедно със Серкан Кайъкчъ от Cosecha Yem ve Tarım Ürünleri Tic.A.Ş., Турция и Александър Лалич от Agricom Company Group, Сърбия както и Александру Неагу от Каргил, Румъния ще се фокусират върху Балканите и нарастващото им влияние върху глобалната търговия в тези непредвидими времена.

За първи път всички заинтересовани страни в българския зърнобизнес ще седнат на една кръгла маса за да проведат Големия разговор за българската зърнена индустрия.

 Като за финал ще поговорим за всичко извън земеделието и търговията, но с огромно влияние върху сектора.

Петър Балчев от ВФС Чартъринг ще разкаже за фрахтовия пазар в Черноморския басейн с оглед на волатилността в региона, Хари Минихан, редактор от Argus Media, Нидерландия ще се включи за тенденциите и новините за пазарите на торове по света и в региона. Иван Касинюк от АГА Партнърс, Украйна ще посочи проблемите пред търговията в региона и гледната точка на юристите.

Традиционно ще присъстват представители на всички водещи търговски фирми, местни представители на мултинационални компании, фермери, мелничари, преработватели, контролни организации, чартьори, браншови асоциации и много други.

Не пропускайте възможността да сте сред тях и да говорите за пазарите на пшеница, ечемик, царевица, слънчоглед, рапица, растителни масла, шротове и производни.

👉Онлайн регистрация ТУК!

Повече информация за събитието:

 

 

Свързани публикации

Венцислав Върбанов, АЗПБ: Живеем в сложни и трудни времена и това изисква адекватни решения

Венцислав Върбанов, АЗПБ: Живеем в сложни и трудни времена и това изисква адекватни решения

Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ)  участва в ключова среща на земеделския бранш с европейския комисар по въпросите на земеделието и развитието на селските райони Януш Войчеховски, който бе на работно посещение в България. Представители на...

Асоциацията на земеделските производители в България на среща с европейския комисар по земеделие Януш Войчеховски

Асоциацията на земеделските производители в България на среща с европейския комисар по земеделие Януш Войчеховски

Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ) ще участва в ключова среща с европейския комисар по въпросите на земеделието и развитието на селските райони Януш Войчеховски, който е на работно посещение в България. Срещата ще се проведе с цел обсъждане на...