Броени седмици до най-важното зърнено събитие за 2023 – Зърнена Академия на 26 октомври във Варна

Публикувано на September 5, 2023

За поредна година АЗПБ е партньор в „Зърнена академия“, най-важното събитие на годината в сектора на производството, преработката и търговията със зърнени и маслодайни култури, утвърдило се като водещо на Балканите.

Сред партньорите на форума са Българската асоциация на търговците на зърно и фуражи (БАТЗФ),  и Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ).

Събитието ще се проведе в INTERNATIONAL Hotel Casino & Tower Suites, курортен комплекс Златни Пясъци, Варна, на 26 Октомври 2023. Повече информация можете да откриете в ПРОГРАМАТА на събитието.

След изключително непредвидим сезон 2022, текущият се оказва не по-малко предизвикателен и се усеща повече от всякога нужда от информация и различни гледни точки. Тази година конференцията извежда като своя водеща тема:

Зърнените пазари през 2023 и отвъд – в непознати води. Проклятието на изчезващите маржове.

Програмата на конференцията на 26 Октомври 2023 г. включва изключително силно присъствие на интересни гост лектори от България, Балканите, Черноморския регион, Европа и САЩ, сред които:

 Левин Флейк, който е съветник по земеделие в Службата по селскостопански въпроси в Посолството на САЩ във Варшава, ще представи вижданията си за развитието на зърнените пазари в САЩ и екзотичната Австралия.

Добре познатият и популярен репортер и анализатор от Fastmarkets Agricensus – Маша Беликова, ще разкаже за безкрайните предизвикателства, свързани със зърнобизнеса в Украйна.

Ивайло Ненков от БГ Агро заедно със Серкан Кайъкчъ от Cosecha Yem ve Tarım Ürünleri Tic.A.Ş., Турция и Александър Лалич от Agricom Company Group, Сърбия както и Александру Неагу от Каргил, Румъния ще се фокусират върху Балканите и нарастващото им влияние върху глобалната търговия в тези непредвидими времена.

За първи път всички заинтересовани страни в българския зърнобизнес ще седнат на една кръгла маса за да проведат Големия разговор за българската зърнена индустрия.

 Като за финал ще поговорим за всичко извън земеделието и търговията, но с огромно влияние върху сектора.

Петър Балчев от ВФС Чартъринг ще разкаже за фрахтовия пазар в Черноморския басейн с оглед на волатилността в региона, Хари Минихан, редактор от Argus Media, Нидерландия ще се включи за тенденциите и новините за пазарите на торове по света и в региона. Иван Касинюк от АГА Партнърс, Украйна ще посочи проблемите пред търговията в региона и гледната точка на юристите.

Традиционно ще присъстват представители на всички водещи търговски фирми, местни представители на мултинационални компании, фермери, мелничари, преработватели, контролни организации, чартьори, браншови асоциации и много други.

Не пропускайте възможността да сте сред тях и да говорите за пазарите на пшеница, ечемик, царевица, слънчоглед, рапица, растителни масла, шротове и производни.

👉Онлайн регистрация ТУК!

Повече информация за събитието:

 

 

Свързани публикации

АЗПБ отбелязва 19 години от учредяването си

АЗПБ отбелязва 19 години от учредяването си

Днес, 15 септември 2023 г. отбелязваме 19 години от учредяването на Асоциация на земеделските производители в България! 19 години усърдна работа, висок дух, нестихващо вдъхновение и екип от професионалисти, обединени от общата цел за укрепване и развитие на сектора....

АЗПБ ще подкрепи протестните действия в защита на агросектора

АЗПБ ще подкрепи протестните действия в защита на агросектора

Асоциацията на земеделските производители в България ще призове всички свои членове да се присъединят към протестните действия на своите колеги в цялата страната. „На извънредно заседание на Управителния съвет на АЗПБ се взе решение да бъдат подкрепени протестните...

АЗПБ партньор в проект Climate Farm Demo по Програма Хоризонт Европа

АЗПБ партньор в проект Climate Farm Demo по Програма Хоризонт Европа

Проект "Eвропейска мрежа от пилотни земеделски стопани, прилагащи и демонстриращи интелигенти решения от полза за климата за въглеродно неутрална Европа" / Climate Farm Demo по Програма Хоризонт Европа През м. октомври 2021 г. АЗПБ в консорциум с още 59 партньори...